4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Rollade met honing-mosterdsaus

Rollade met honing-mosterdsaus

ingrediënten


60 min
4 personen
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels gedroogde rozemarijn
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesfond
50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 varkensfiletrollade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit de boter op een middelhoge stand in een braadpan en bak de rollade in 5-7 min. rondom lichtbruin. Neem het vlees uit de pan, maar laat het bakvet in de pan achter.
  • 2 Roer de vleesfond met de honing en rozemarijn door het bakvet. Leg het vlees terug in de pan. Gaar de rollade 45 min. met het deksel op de pan. Keer het vlees elke 15 min. Voeg eventueel een scheutje heet water toe als het droog kookt.
  • 3 Neem de rollade uit de pan en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
  • 4 Roer intussen de mosterd door het braadvocht en verwarm tot de saus goed heet is. Roer de maïzena met 1 el water glad, voeg toe en roer met een garde tot een gebonden gladde saus. Breng op smaak met extra mosterd, zout en peper.
  • 5 Snijd de rollade in plakken en serveer met de saus.

bereidingstip

<h4>Welke saus bij rollade?</h4> <p>Rollade heeft een zachte, volle smaak die goed combineert met zowel frisse als romige sauzen. Enkele lekkere opties:</p> <ul> <li>Jus uit de pan: klassiek en vol van smaak. Giet wat vocht (water of bouillon) in de braadslee en roer de aanbaksels los voor een rijke jus.</li> <li>Rodewijnsaus: chiquer en kruidig, met sjalotjes, rode wijn en een beetje bouillon ingekookt.</li> <li>Roomsaus: zacht en romig, bijvoorbeeld met champignons of mosterd.</li> <li>Honing-mosterdsaus: friszoet en een tikje pittig, ideaal bij varkensrollade.</li> </ul>. <h4>Hoe maak je honing-mosterdsaus?</h4> <ol> <li>Meng 2 eetlepels honing met 2 eetlepels grove mosterd.</li> <li>Voeg een scheutje mayonaise of crème fraîche toe voor romigheid.</li> <li>Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.</li> </ol>. <h4>Tips voor de perfecte rollade</h4> <ul> <li>Op kamertemperatuur: haal de rollade een half uur van tevoren uit de koelkast.</li> <li>Goed aanbakken: geef aan alle kanten een bruin korstje in wat boter of olie.</li> <li>Lage temperatuur: gaar verder in de oven of pan op 160 tot 170 °C, zo blijft hij mals.</li> <li>Kernthermometer: bij 65 °C is varkensrollade sappig en gaar.</li> <li>Laat rusten: wikkel na het bakken losjes in aluminiumfolie en laat 10 minuten liggen voordat je aansnijdt.</li> </ul>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 41 gram