keukenpapier
aluminiumfolie
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
keukenpapier
aluminiumfolie
bereiden
bereidingstip
<h4>Welke saus bij rollade?</h4> <p>Rollade heeft een zachte, volle smaak die goed combineert met zowel frisse als romige sauzen. Enkele lekkere opties:</p> <ul> <li>Jus uit de pan: klassiek en vol van smaak. Giet wat vocht (water of bouillon) in de braadslee en roer de aanbaksels los voor een rijke jus.</li> <li>Rodewijnsaus: chiquer en kruidig, met sjalotjes, rode wijn en een beetje bouillon ingekookt.</li> <li>Roomsaus: zacht en romig, bijvoorbeeld met champignons of mosterd.</li> <li>Honing-mosterdsaus: friszoet en een tikje pittig, ideaal bij varkensrollade.</li> </ul>. <h4>Hoe maak je honing-mosterdsaus?</h4> <ol> <li>Meng 2 eetlepels honing met 2 eetlepels grove mosterd.</li> <li>Voeg een scheutje mayonaise of crème fraîche toe voor romigheid.</li> <li>Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.</li> </ol>. <h4>Tips voor de perfecte rollade</h4> <ul> <li>Op kamertemperatuur: haal de rollade een half uur van tevoren uit de koelkast.</li> <li>Goed aanbakken: geef aan alle kanten een bruin korstje in wat boter of olie.</li> <li>Lage temperatuur: gaar verder in de oven of pan op 160 tot 170 °C, zo blijft hij mals.</li> <li>Kernthermometer: bij 65 °C is varkensrollade sappig en gaar.</li> <li>Laat rusten: wikkel na het bakken losjes in aluminiumfolie en laat 10 minuten liggen voordat je aansnijdt.</li> </ul>
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 315 kcal |
| vet | 12 gram |
| verzadigd vet | 5 gram |
| koolhydraten | 9 gram |
| eiwit | 41 gram |
WEB01-SPAR-PU