4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Romeinse kipfilet met groentengratin

Romeinse kipfilet met groentengratin

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse basilicum
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

8 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de venkel 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Leg de courgette, tomaat en venkel dakpansgewijs in een lage ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bak de groenten 20 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden en de kaas en houd apart.
  • 4 Snijd de kipfilets in tot envelopjes en klap ze open. Bestrijk met de pesto en verdeel de rucola of basilicum erover. Klap de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers.
  • 5 Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de kip in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Verdeel intussen het paneermengsel over de groenten in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C of zet de grill aan en gratineer de groenten 10-12 minuten tot de bovenlaag goudbruin is.
  • 7 Serveer de kipfilet met de gratin. Lekker met pasta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 45 gram