4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Romig doperwtensoepje met krokante prei

Romig doperwtensoepje met krokante prei

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijventapenade

dit product is niet beschikbaar

1 plakje bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakplaat met bakpapier

blender

staafmixer

  • 1 Verhit de olie in een pan en voeg de helft van de prei toe. Bak 5-8 minuten op middelhoge stand, tot de reepjes goudbruin zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 210ºC.
  • 2 Bestrijk het bladerdeeg met de tapenade. Snijd in dunne repen en draai vervolgens een paar keer om een mooie spiraal erin te krijgen. Leg op de bakplaat en bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • 3 Voeg de rest van de prei toe aan het bakvet en bak tot de groente zacht is en geslonken. Voeg de doperwten en bouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep glad in de blender.
  • 4 Meng de crème fraîche met de mierikswortel. Giet de soep in kommen en schep een beetje mierikswortelroom erin. Garneer met de krokante prei en serveer de bladerdeegspiralen ernaast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté