- 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5 à 8 minuten glazig maar niet bruin.
- 2 Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappel in circa 10 minuten gaar.
- 3 Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
- 4 Breng de soep verder op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.
- 5 Lekker met pizzabroodjes met spek.
bereidingstip
<h4>Aardappelsoep bereidingstip </h4> Je kunt de mascarpone vervangen door (kook)room.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4> Smaakvariaties </h4> • Een scheutje truffelolie of wat geraspte truffel </br> • Knapperige spekjes</br> • Kook wat prei mee in de soep</br> • Kaastopping, bijvoorbeeld oude kaas of Parmezaan</br> • Kruidenolie, zoals peterselie- of bieslookolie</br> • Geroosterde knoflook geeft een diepe, warme smaak</br> • Gerookte zalm voor een feestelijk accent</br> • Een lepeltje grove mosterd voor wat pit</br>. <h4>Wat serveren bij aardappelsoep?</h4> Serveer aardappelsoep met knapperig stokbrood of zuurdesembrood om lekker in de soep te dippen. Zet er een frisse groene salade bij met bijvoorbeeld rucola, komkommer en een lichte vinaigrette. Of ga voor gegrilde groenten, zoals paprika, courgette en wortel, voor extra kleur en bite op tafel.. <h4>Aardappelsoep bewaren </h4> Aardappelsoep kun je goed van tevoren maken. Laat de soep na het koken volledig afkoelen en bewaar hem daarna in een afgesloten bak in de koelkast, waar hij zo’n 2 dagen goed blijft. Verwarm de soep rustig op laag vuur en voeg eventueel wat extra bouillon of water toe als hij wat dikker is geworden. Wil je hem langer bewaren, vries de soep dan in porties in; zo blijft hij tot 3 maanden goed.