8 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Romige biscuitrol

Romige biscuitrol

ingrediënten


25 min
8 personen
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

eetlepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

schone theedoek

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de suiker en citroenschil tot een lichtgele luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot alles goed is vermengd. S
  • 2 trijk het beslag gelijkmatig uit over de bakplaat en bak in 10 minuten gaar en lichtbruin in de oven.
  • 3 Bestrooi de biscuit lichtjes met (poeder)suiker en leg er een schone theedoek over. Keer om op de doek en verwijder het bakpapier.
  • 4 Rol de biscuit met de theedoek op en laat afkoelen.
  • 5 Roer de roomkaas met 2 eetlepels poedersuiker smeuïg. Rol de afgekoelde biscuit voorzichtig weer uit en bestrijk hem met de roomkaas.
  • 6 Bestrooi met de geraspte chocolade en rol weer voorzichtig op. Laat afgedekt in de koelkast een half uur tot 1 uur opstijven.
  • 7 Bestrooi de rol met poedersuiker en snijd in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 8 gram