4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Romige bloemkoolgratin

Romige bloemkoolgratin

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd de bloemkool in kwarten en leg de stukken circa 5 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de bloemkool in plakken en leg ze in de schaal. Klop de room met het ei en peper goed los en giet over de bloemkool. Schud licht met de schaal zodat de room goed wordt verdeeld.
  • 3 Verdeel de kaas en amandelen erover en bak de gratin in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Lekker met gehaktballetjes en gekookte aardappels.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté