4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Romige bloemkoolpuree

Romige bloemkoolpuree

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
1 bloemkool

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.75
4 kruimige aardappels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.40
100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
250 milliliter slagroom

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
3 takjes tijm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
1 snufje nootmuskaat

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19

benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van dezelfde grootte als de bloemkool. Doe de bloemkool en aardappels met de melk en slagroom in een pan. Breng aan de kook en laat in 20 minuten zachtjes gaarkoken. Schep af en toe om.
  • 2 Verhit de boter in een (steel)pan op een lage stand. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de boter. Laat 5 minuten zachtjes trekken.
  • 3 Pureer de bloemkool en aardappels tot een grove puree. Voeg de tijmboter en nootmuskaat toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Pureer eventueel nog fijner met de staafmixer.

bereidingstip

Serveer deze bloemkoolpuree bijvoorbeeld bij een cassoulet van witte bonen en (chipolata)worstjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 8 gram