4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Romige bloemkoolpuree

Romige bloemkoolpuree

ingrediënten


30 min
4 personen
1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van dezelfde grootte als de bloemkool. Doe de bloemkool en aardappels met de melk en slagroom in een pan. Breng aan de kook en laat in 20 minuten zachtjes gaarkoken. Schep af en toe om.
  • 2 Verhit de boter in een (steel)pan op een lage stand. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de boter. Laat 5 minuten zachtjes trekken.
  • 3 Pureer de bloemkool en aardappels tot een grove puree. Voeg de tijmboter en nootmuskaat toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Pureer eventueel nog fijner met de staafmixer.

bereidingstip

Serveer deze bloemkoolpuree bijvoorbeeld bij een cassoulet van witte bonen en (chipolata)worstjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 8 gram