1 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje
home recepten Romige chocolademelk

Romige chocolademelk

ingrediënten


10 min
1 personen
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 toefje slagroom
1 scheutje whisky-roomlikeur
200 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

20 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer het cacaopoeder in een mok goed door met de suiker.
  • 2 Voeg een klein scheutje melk toe en roer glad.
  • 3 Breng de rest van de melk al kloppend aan de kook tot de melk gaat schuimen en roer de hete melk door het cacaomengsel.
  • 4 Voeg een scheutje whisky-roomlikeur of andere romige likeur toe.
  • 5 Schenk in een glas en maak af met een toef geklopte slagroom.
  • 6 Bestrooi met kaneelpoeder.

bereidingstip

Gebruik in plaats van suiker poedersuiker, die lost nog beter op in warme melk.. Vervang 5 gram van de suiker door 1/2 zakje vanillesuiker.. Voeg een snufje zout toe, dit versterkt de chocoladesmaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté