4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Romige citroenspaghetti met garnalenspies

Romige citroenspaghetti met garnalenspies

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sladressing

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 bos radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 zak gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

600 gram rauwe garnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Spoel de garnalen onder koud water en dep ze droog. Rijg de garnalen aan de spiesen en bestrijk met olie.
  • 2 Verwarm de kookroom langzaam en klop beetje bij beetje het citroensap erdoor. Neem van de warmtebron, dek af en laat staan.
  • 3 Verhit een grillpan en rooster de garnalenspiesjes om en om gaar. Kook de spaghetti beetgaar.
  • 4 Schep intussen de sla met radijsjes en ui in een kom om met de dressing. Giet de spaghetti af en schep terug in de pan. Giet de room erbij en meng met de dille, citroenrasp en peper.
  • 5 Verdeel de spaghetti over 4 borden en leg er een garnalenspiesje op. Serveer de salade erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 39 gram