4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige eenpanspenne met spekjes

Romige eenpanspenne met spekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

300 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Los de bouillonblokjes op in 1½ liter heet water.
  • 2 Verhit intussen de olie in een hapjespan. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Snijd intussen de knoflook fijn en snipper de ui.
  • 3 Schep de helft van het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Vries deze spekjes in voor bijvoorbeeld een salade of pastasaus (zie tip).
  • 4 Bak de ui en knoflook 2 min. mee met de spekreepjes. Schep de penne erdoor en bak 1 min. mee. Schenk 1 liter bouillon erbij. Kook de pasta onafgedekt in 15 min. zachtjes beetgaar. Schenk er zo nodig extra bouillon bij als de bouillon is opgenomen en de pasta nog niet gaar is. Voeg na 10 min. de erwten toe.
  • 5 Haal de pasta van de warmtebron af en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 777 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels