4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch
recepten Romige eiersalade met gepofte tomaat en geroosterde ham

Romige eiersalade met gepofte tomaat en geroosterde ham

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 kleine trostomaten
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter mayonaise
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill. Snijd met een eiersnijder de eieren in plakjes en halveer deze.
  • 2 Meng de crème fraîche met de mayonaise, de mosterd, de melk, zout, peper en de helft van de bosui.
  • 3 Schep het ei er luchtig door. Kruis de tomaten aan de onderkant in.
  • 4 Zet ze op een bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en strooi er tijm, zout en peper over. Leg de plakken ham erbij.
  • 5 Rooster de tomaten en ham 4-5 minuten onder de hete grill. Keer de ham na 2 minuten even om.
  • 6 Serveer de eiersalade, bestrooid met de rest van de bosui en tuinkers met de tomaten en de ham erbij.

bereidingstip

Serveer de eiersalade in eierdopjes of in een geroosterd broodbakje. Bak daarvoor uitgerolde broodsneetjes in een ingevet ovenvast kommetje, taartvormpje of muffinvorm 8-10 minuten in een oven van 220°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 20 gram