4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige gnocchi met spinazie en tomaat

Romige gnocchi met spinazie en tomaat

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

potje gedroogde tomaat op olie

dit product is niet beschikbaar

500 gram gnocchi

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Pureer intussen de zongedroogde tomaten met de crème fraîche, slagroom, 1 eetlepel pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de saus in een koekenpan, voeg de tomaatjes toe en laat de spinazie erin slinken. Roer de gnocchi erdoor en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • 4 Bestrooi met de overige pijnboompitten en de kaas.

bereidingstip

Vervang de gnocchi in dit recept door pasta, bijvoorbeeld fusilli.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté