4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes

Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes

ingredi├źnten


25 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram gnocchi

dit product is niet beschikbaar

2 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes gaar. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui.
  • 3 Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Stamp de aardappel fijn en voeg deze puree toe aan de ui.
  • 4 Voeg de room en azijn toe en roer tot een egale saus. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en meng goed.
  • 5 Bestrooi de romige gnocchi met de peterselie en serveer met de saucijsjes.

bereidingstip

Ben je niet zo’n liefhebber van gnocchi? Wanneer je deze deegballetjes bakt in plaats van kookt, worden ze wat minder zacht en plakkerig en krijgen ze zelfs een knapperig korstje! Verhit boter en olie in een koekenpan en roerbak hierin de gnocchi direct vanuit de verpakking, tot de buitenkant van de gnocchi bruin begint te kleuren. Meng daarna met de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 31 gram