- 1 Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes gaar. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui.
- 3 Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Stamp de aardappel fijn en voeg deze puree toe aan de ui.
- 4 Voeg de room en azijn toe en roer tot een egale saus. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en meng goed.
- 5 Bestrooi de romige gnocchi met de peterselie en serveer met de saucijsjes.
bereidingstip
Ben je niet zo’n liefhebber van gnocchi? Wanneer je deze deegballetjes bakt in plaats van kookt, worden ze wat minder zacht en plakkerig en krijgen ze zelfs een knapperig korstje! Verhit boter en olie in een koekenpan en roerbak hierin de gnocchi direct vanuit de verpakking, tot de buitenkant van de gnocchi bruin begint te kleuren. Meng daarna met de saus.