4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Romige groenekoolsoep met komijnekaascroutons

Romige groenekoolsoep met komijnekaascroutons

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie
mespunt komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene kolen
200 gram savooiekolen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verkruimel het brood voor de croutons tussen de vingers en meng het met de kaas, komijn, olie, een beetje zout en versgemalen peper.
  • 2 Verdeel het brood over de bakplaat en bak de croutons in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm intussen de olie in een hoge pan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht.
  • 4 Voeg de kool en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de kool in circa 5 minuten beetgaar worden en voeg dan de room toe. Kook nog circa 2 minuten door.
  • 5 Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 6 Serveer de soep met de croutons erover of erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes