4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige kip-kerrie

Romige kip-kerrie

ingrediënten


50 min
4 personen
125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pikante kerriepoeder
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 preien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

6 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de drumsticks in de kippenbouillon in circa 35 minuten zachtjes gaar koken.
  • 2 Haal het vlees van de botjes en verwijder het vel. Verdeel het gare vlees in stukjes.
  • 3 Verwarm het bakproduct in een hapjespan en smoor hierin de prei, de knoflook en het kerriepoeder circa 5 minuten.
  • 4 Voeg de room en het kippenvlees toe en laat alles nog circa 10 minuten op lage stand pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 21 gram