4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige knolselderijsoep met gegratineerd stokbrood

Romige knolselderijsoep met gegratineerd stokbrood

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

200 gram brie

dit product is niet beschikbaar

1 bruin stokbrood

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 gram preien

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de knolselderij en aardappel in de bouillon in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste paar minuten de kookroom toe en pureer de soep helemaal glad.
  • 2 Voeg de preiringen toe en kook nog circa 5 minuten mee op een lage stand. Breng de soep op smaak met nootmuskaat en peper.
  • 3 Verwarm intussen de ovengrill voor. Leg de halve stokbroden op de bakplaat en beleg met de plakjes brie. Gratineer de kaas een paar minuten onder de grill en serveer het brood in stukken bij de soep.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 23 gram