4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, voorgerecht
recepten Romige knolselderijsoep met gerookte forel

Romige knolselderijsoep met gerookte forel

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram gerookte forelfilets
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje kervel
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Voeg de knolselderij toe en roerbak een paar minuten. Giet de bouillon erbij en kook de knolselderij afgedekt in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Voeg de kookroom toe en kook 1 minuut mee. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap. Serveer de soep in kommen en garneer met de bosui, kervel en forel.

bereidingstip

Serveer deze soep ook eens in kleine glaasjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté