4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige linguini met courgette en geitenkaas

Romige linguini met courgette en geitenkaas

ingrediënten


35 min
4 personen
25 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

350 gram linguine

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de olie en bak hierin de courgette.
  • 2 Voeg de sjalotten toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de crème fraîche en de helft van de munt toe.
  • 3 Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Meng de linguini met 4 eetlepels van het kookwater door de saus.
  • 4 Draai de pasta op en verdeel vervolgens over borden. Bestrooi met de geitenkaas en de rest van de munt.

bereidingstip

Voeg voor een pittig recept met de sjalotten ook 1 fijngehakte groene peper toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Serveer bij dit romige recept een lekker glas soave of verdicchio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté