- 1 Snijd grote paddenstoelen in plakjes.
- 2 Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalot en knoflook glazig op middelhoge stand.
- 3 Voeg de paddenstoelen toe, schep om en bak op een hoge stand in 4-5 minuten bruin.
- 4 Schep 4 eetlepels van het paddenstoelenmengsel uit de pan en houd apart.
- 5 Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
- 6 Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
- 7 Pureer de soep met de peterselie en de helft van de crème fraîche.
- 8 Prak de rest van de crème fraiche door de kaas.
- 9 Verdeel de soep over borden en schep in elk bord wat gebakken paddenstoelen en blauwekaasroom.
- 10 Lekker met brood.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.