4 personen
eenvoudig
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

100 gram roquefort
250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd grote paddenstoelen in plakjes.
  • 2 Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalot en knoflook glazig op middelhoge stand.
  • 3 Voeg de paddenstoelen toe, schep om en bak op een hoge stand in 4-5 minuten bruin.
  • 4 Schep 4 eetlepels van het paddenstoelenmengsel uit de pan en houd apart.
  • 5 Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • 6 Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 7 Pureer de soep met de peterselie en de helft van de crème fraîche.
  • 8 Prak de rest van de crème fraiche door de kaas.
  • 9 Verdeel de soep over borden en schep in elk bord wat gebakken paddenstoelen en blauwekaasroom.
  • 10 Lekker met brood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 10 gram