4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
home recepten Romige paddenstoelensoep met paddenstoelenolie

Romige paddenstoelensoep met paddenstoelenolie

ingrediënten


40 min
4 personen
5 gram gedroogde paddenstoelen
125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Hak de gemengde paddenstoelen grof.
  • 2 Verhit 2 eetlepels van de paddenstoelenolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalot en knoflook circa 10 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Giet de bouillon erbij en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 4 Voeg de crème fraîche toe en pureer met een staafmixer.
  • 5 Serveer de soep in kleine kommetjes of glazen. Bestrooi met de kaas en druppel wat paddenstoelenolie in de soep.

bereidingstip

Gebruik voor de olie eventueel 150 gram verse paddenstoelen in plaats van gedroogde en pureer de olie voor gebruik.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Licht rood, zoals Bourgogne Pinot Noir. Of kies voor wit met Arthur Metz Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 4 gram