4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Romige spinaziesoep met champignons

Romige spinaziesoep met champignons

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

500 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de helft van de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Giet de bouillon erbij en voeg de spinazie toe. Kook zachtjes 2-3 minuten.
  • 2 Verhit de rest van de boter en bak hierin de champignons circa 3 minuten. Schep de helft van de champignons en de helft van de crème fraîche door de soep en pureer de soep glad.
  • 3 Schep de rest van de champignons op de soep en garneer met de overige crème fraîche.

bereidingstip

Neem kastanjechampignons en voeg een mespunt cayennepeper toe aan de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip