4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Romige spruitjessoep

Romige spruitjessoep

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse bladselderij
20 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak alles nog een paar minuten op lage stand.
  • 3 Kook per portie een paar spruitjes enkele minuten in water met zout. Hak de rest van de spruitjes fijn.
  • 4 Voeg de fijngehakte spruitjes, hete bouillon en kookroom toe en breng alles aan de kook. Kook circa 10 minuten zachtjes door.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en leg het deksel op de pan.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel lichtbruin. Serveer de soep in borden, voeg aan elk bord een paar hele spruitjes toe en bestrooi met de selderij en amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté