4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige tagliatelle met gegrilde biefstuk

Romige tagliatelle met gegrilde biefstuk

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg de kookroom en tomaatjes toe en laat pruttelen op een lage stand.
  • 3 Verhit de overige olijfolie in een grillpan en gril de biefstukken op middelhoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 4 Roer intussen de spinazie door de roomsaus en laat slinken. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de tagliatelle door de saus, voeg eventueel wat kookvocht toe en warm 1 minuut mee.
  • 5 Snijd de biefstuk in dunne plakken en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en leg de plakken biefstuk erop. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 52 gram