4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige tortellini met spinazie en kip

Romige tortellini met spinazie en kip

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

500 gram tortellini met spinazie en ricotta
250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillonblokje
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignon roerbakmix
275 gram gemarineerde kiphaasjes
25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip 3 min. op een middelhoge stand rondom lichtbruin. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 min. mee.
  • 2 Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
  • 3 Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het hete water, de kookroom en het citroenrasp en -sap toe. Breng aan de kook, voeg de pasta toe. Laat 10 min. zachtjes garen met het deksel schuin op de pan, tot de pasta gaar is en de saus iets ingedikt. Voeg halverwege de spinazie toe en laat slinken.
  • 4 Breng de pasta op smaak met peper en serveer met de citroenpartjes.

bereidingstip

Lekker met geraspte Grana Padano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 486 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 30 gram