4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Romige witlofsoep

Romige witlofsoep

ingrediënten


25 min
4 personen
brood

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 grote aardappel

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Verhit de boter in een grote (soep-)pan en bak hierin de uien glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.
  • 2 Voeg de kerrie, bleekselderij en aardappel toe en bak circa 5 minuten op een lage stand, tot de bleekselderij zacht is.
  • 3 Voeg de bloem toe en bak al roerend circa 2 minuten. Voeg de witlof, mosterd, nootmuskaat en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook op een lage stand tot de aardappel gaar is.
  • 4 Pureer de soep in de blender of met een staafmixer glad. Voeg de room toe en roer glad. Giet de soep in kommen, bestrooi met de bieslook en serveer met brood naar keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 10 gram