2 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Romige wortelsalade met appel en rozijnen

Romige wortelsalade met appel en rozijnen

ingrediënten


15 min
2 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

40 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

2 grote winterwortels

  • 1 Vermeng wortel- en appelrasp in een schaal met de rozijnen.
  • 2 Klop de zure room, mayonaise en een halve uitgeperste sinaasappel of 1 eetlepel citroensap door elkaar.
  • 3 Breng de salade op smaak met versgemalen peper en zout.

bereidingstip

<h4>Hoe lang blijft romige wortelsalade goed?</h4>In de koelkast is de salade ongeveer 1 tot 2 dagen houdbaar, mits goed afgesloten bewaard.<br><br><h4>Waar serveer je deze wortelsalade bij?</h4>Deze salade past goed bij barbecuegerechten, een buffet, broodjes of als fris bijgerecht bij vlees, vis of vegetarische gerechten.<br><br><h4>Kan ik de rozijnen vervangen?</h4>Ja, rozijnen kun je vervangen door bijvoorbeeld cranberries, sultana’s of stukjes gedroogde abrikoos voor een andere zoete twist.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 4 gram