8 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
home recepten Romige yoghurtijsjes met roodfruit-swirl & kokos

Romige yoghurtijsjes met roodfruit-swirl & kokos

ingrediënten


20 min
8 personen
2 eetlepels kokos

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

600 gram roomyoghurt aardbei

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

8 ijsvormpjes

8 ijsstokjes

bakpapier

  • 1 Pureer de aardbeien met de staafmixer.
  • 2 Meng de poedersuiker en het citroensap door de aardbeienpuree. Schep de yoghurt in 2-3 slagen erdoor zodat een marmereffect ontstaat.
  • 3 Schenk het yoghurtmengsel in de ijslollyvormpjes. Steek de ijslollystokjes in de vormpjes en sluit deze af. Laat de ijsjes in de ijskast minimaal 4 uur invriezen.
  • 4 Smelt de chocolade au bainmarie. Hak de noten grof.
  • 5 Neem de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een vel bakpapier. Schep de gesmolten chocolade over de ijsjes en bestrooi direct met de pistachenootjes en geraspte kokos. (de chocolade wordt door de koude ijsjes snel weer hard).
  • 6 Serveer de ijsjes meteen of leg ze tot gebruik in een bewaarbakje terug in de diepvries.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 4 gram