-
1
Roer de oliebollenmix en het water met behulp van een lepel of elektrische mixer tot een glad beslag.
-
2
Dek het beslag af en laat het op kamertemperatuur 45 minuten rijzen.
-
3
Maak ondertussen de roomvulling: meng de custardpoeder met de suiker en roer los met een paar eetlepels melk.
-
4
Verwarm de rest van de melk en voeg het custardmengsel al roerende toe. Laat nog minimaal 3 minuten zachtjes al roerende doorkoken.
-
5
Doe over in een schaal en dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat de custard afkoelen tot lauw.
-
6
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop de custard los en roer de slagroom er voorzichtig doorheen.
-
7
Laat de custard room afgedekt in de koelkast opstijven.
-
8
Verwarm de olie in een frituurpan tot 180°C en schep met een ijsbolletjestang steeds 3 à 4 porties beslag in de olie.
-
9
Laat de oliebollen in circa 4 minuten goudbruin bakken. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keuken papier.
-
10
Laat de oliebollen afkoelen en snijd ze doormidden of maak in de bovenkant een inkeping.
-
11
Doe de custardroom over in de spuitzak en vul hiermee de oliebollen. Serveer direct.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
775 kcal |
vet |
52 gram |
verzadigd vet |
14 gram |
koolhydraten |
67 gram |
eiwit |
11 gram |