4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/kazen
home recepten Roomkaastaartje met vijgen en gember

Roomkaastaartje met vijgen en gember

ingrediënten


20 min
4 personen
5 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

4 vijgen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

200 roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 timbaaltjes

4 kommetjes

  • 1 Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is. Verdeel de helft van de roomkaas over de timbaaltjes.
  • 2 Schep daarop de blauwe kaas en verdeel daarover de rest van de roomkaas.
  • 3 Druk de kaas iets aan met de achterkant van een natgemaakt lepeltje.
  • 4 Zet de timbaaltjes minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 5 Steek de zijkant van de kaas een beetje los met een scherp mesje zodat er lucht bijkomt. Keer de taartjes op de borden.
  • 6 Kruis de vijgen in, zet ze ernaast. Verwarm de gembersnippers met de siroop 20 seconden in de magnetron op 800 Watt en giet dit over de vijgen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 11 gram