6 personen
uitdagend
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Roomparfait met hazelnoot-praliné

Roomparfait met hazelnoot-praliné

ingrediënten


30 min
6 personen
150 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 eidooiers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

bakplaat

  • 1 Bereid het liefst een dag van tevoren. Meng de eidooiers met de suiker en vanillesuiker in een kom en zet deze op een pan met heet water (au bain-marie) die op een lage stand staat.
  • 2 De bodem van de kom mag het water niet raken. Klop het mengsel met een mixer of garde in 5-10 minuten licht en romig.
  • 3 Zet de kom met het eimengsel in een bak met ijskoud water en laat het mengsel volledig afkoelen. Klop de slagroom dik vloeibaar.
  • 4 Spatel de room in 2 porties door het afgekoelde eimengsel. Bekleed de cakevorm met folie en giet het mengsel erin.
  • 5 Dek af met folie en zet de parfait minimaal 2 uur in de diepvries. Maak intussen de praliné.
  • 6 Meng de suiker met 2 eetlepels water in een kleine pan. Laat de suiker op middelhoge stand zachtjes smelten en goudbruin kleuren.
  • 7 Roer de hazelnoten voorzichtig door deze karamel, zodat ze rondom bedekt zijn. Schenk het hete mengsel op de bakplaat en laat de praliné afkoelen en hard worden.
  • 8 Schep de praliné met een spatel in stukken van de bakplaat en hak iets kleiner. Bewaar de praliné in een afgesloten bakje.
  • 9 Stort de parfait op een schaal en druk de praliné in de zijkanten en op de bovenkant. Snijd de parfait met een warm mes in plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 8 gram