2 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Roomswirl met citroen, basilicum en pistache

Roomswirl met citroen, basilicum en pistache

ingrediënten


25 min
2 personen
amandelcantuccini
25 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

25 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 glazen

spuitzak

  • 1 Maak de glazen licht vochtig en zet ze in de diepvries. Klop de slagroom met de mixer bijna stijf.
  • 2 Voeg de poedersuiker toe en klop deze kort op een lage stand erdoor. Klop de mascarpone kort op een lage stand.
  • 3 Spatel de citroenrasp met de mascarpone en gehakte basilicum door de slagroom. Zet dit mengsel 10-15 minuten in de koelkast.
  • 4 Schep het dan in de spuitzak en spuit een dikke spiraalvormige wolk in de twee koude glazen.
  • 5 Strooi de pistachenootjes erover en garneer met de extra basilicumblaadjes. Serveer de cantuccini erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté