4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht, tussengerecht
home recepten Roquefort-taartjes met gekaramelliseerde ui

Roquefort-taartjes met gekaramelliseerde ui

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

30 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

75 gram roquefort
1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uien in circa 8 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de suiker en de helft van het karwijzaad toe en bak de uien goudbruin.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd cirkels uit de plakjes bladerdeeg, ter grootte van het deegplakje. Bestrijk met ei en bestrooi de randen met de rest van het karwijzaad.
  • 3 Leg de uien in het midden van het bladerdeeg en strijk uit tot aan het karwijzaad. Verkruimel de helft van de kaas erover en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 4 Meng de rucola met de balsamicoazijn en verdeel over de taartjes. Verkruimel de rest van de kaas erover en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 8 gram