4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rosbief met mierikswortel-mosterdsaus

Rosbief met mierikswortel-mosterdsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Smelt de boter. Dep de rosbief droog en bestrijk met de gesmolten boter. Bestrooi met grofgemalen zwarte peper en zout.
  • 3 Leg het vlees in een braadslede en braad in het midden van de oven in circa 25 minuten rondom bruin en van binnen rosé. Keer de rosbief halverwege de oventijd om.
  • 4 Meng de rest van de gesmolten boter met de room, mierikswortel, mosterd en 1 eetlepel peterselie.
  • 5 Neem de rosbief uit de oven en laat deze onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • 6 Verwarm het braadvet met het mierikswortel-roommengsel in een pannetje zonder te koken.
  • 7 Snijd de rosbief dwars op de draad van het vlees in plakken en serveer de saus erbij. Lekker met aardappelpuree of -soufflé, spruitjes en stoofpeertjes.

bereidingstip

Maak eens een saus van het bakvet, 4 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels whisky of cognac en 2 eetlepels tomatenpuree.

wijnadvies

Drink bij dit recept Château Pessange of Indomita Reserva Cabernet Sauvignon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 36 gram