4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

ingrediënten


20 min
4 personen
15 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

200 gram rosbief (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 portobello’s
25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

90 milliliter olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten pecannoten

dit product is niet beschikbaar

15 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

bakkwastje

grillpan

  • 1 Pureer met de staafmixer de basilicum, pecannoten, knoflook en 75 ml olie tot een pesto. Rasp de kaas en schep erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de portobello’s in plakjes van ½ cm. Bestrijk ze aan beide kanten dun met de resterende olie. Verhit de grillpan. Gril de portobello in 1-2 min. per kant lichtbruin en gaar. Leg de portobello-plakjes op een bord. Bestrooi ze met de blaadjes van de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Leg de rosbief op 4 borden. Verdeel er de portobello over. Garneer met de veldsla, dotjes pesto en naar wens wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Pesto over? Bewaar onder een laagje olijfolie in de koelkast (max. 3 dagen). Lekker op toast of in soep.. Lekker met focaccia of ciabatta.

wijnadvies

Een klassieke wijn bij rosbief en paddenstoelen is de Marillier Père & Fils Bourgogne Pinot Noir. Iets avontuurlijker is de combinatie met La Colombara Lambrusco Rosso.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 16 gram