4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 handje waterkers
200 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

6 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 portobello’s
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten pecannoten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

grillpan

keukenpapier

  • 1 Maal de basilicum met de pecannoten, knoflook en kaas in de keukenmachine fijn. Giet de olie langzaam erbij terwijl de machine draait. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Houd apart.
  • 2 Snijd de portobello’s in plakken van 0,5 cm dik en bestrijk aan beide kanten met olijfolie. Verhit de grillpan op middelhoge stand en rooster hierin de plakken portobello in een paar minuten aan beide kanten bruin. Leg ze op een plank met keukenpapier om af te koelen en uitlopend vocht te absorberen. Bestrooi met zout, peper en tijm.
  • 3 Verdeel de rosbief over het midden van 4 grote borden en verdeel de plakjes portobello in een waaier erover. Bedruppel met de pesto en garneer met een pluk waterkers. Serveer direct. Lekker met focacciabrood.

bereidingstip

Blijft er van dit recept nog een beetje pesto over? Deze kun je afgedekt nog een paar dagen bewaren in de koelkast.

wijnadvies

Een klassieke wijn bij rosbief en paddenstoelen is de Marillier Père & Fils Bourgogne Pinot Noir. Iets avontuurlijker is de combinatie met La Colombara Lambrusco Rosso.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 17 gram