4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Rosbiefrolletjes met gazpachodressing en geroosterde pistaches

Rosbiefrolletjes met gazpachodressing en geroosterde pistaches

ingrediënten


20 min
4 personen
theelepel zeezout

dit product is niet beschikbaar

eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

40 gram jonge bladsla

dit product is niet beschikbaar

40 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene asperges

  • 1 Maak eerst de dressing (dit kan een dag van tevoren). Pureer daarvoor de ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.
  • 2 Snijd de onderkant van de asperges en kook de asperges beetgaar.
  • 3 Leg plakjes rosbief naast elkaar. Strooi er zout en peper over.
  • 4 Verdeel daarover (gehalveerde) asperges en vorm er rolletjes van. Rooster de noten in een droge hete koekenpan.
  • 5 Leg de rosbiefrolletjes op de borden. Giet de dressing eromheen. Strooi de noten erover en garneer met een pluk sla.

bereidingstip

De asperges kunnen, nadat ze geblancheerd zijn en bestreken met olie, ook geroosterd worden in een grillpan.

wijnadvies

Niet al te zwaar rood. Het is immers nog een voorgerecht... Schenk lichtgekoelde Beaujolais Villages, Bourgogne Pinot Noir of Vega Libre tinto en u geniet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 14 gram