4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
recepten Rosbiefsandwich met limoenmayonaise

Rosbiefsandwich met limoenmayonaise

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels alfalfa

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes kropsla

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

1 zuurdesembrood
150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel limoenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel franse mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Klop de eidooier met een garde of elektrische mixer met de mosterd, 1 eetlepel limoensap, de limoenrasp, een snufje zout en peper tot een egaal mengsel.
  • 2 Giet er al kloppend kleine beetjes olie bij tot alle olie op is en de mayonaise dik en romig is geworden.
  • 3 Voeg naar smaak eventueel nog wat limoensap toe.
  • 4 Besmeer alle sneetjes brood met wat limoenmayonaise en beleg er 4 met sla en alfalfa. Verdeel de rosbief erover en dek af met de andere sneetjes. Snijd de sandwiches een keer schuin door en serveer direct.

bereidingstip

In een schone pot blijft de mayonaise in de koelkast een paar dagen goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté