4 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, tussengerecht
home recepten Rosé-aardbeiengranita

Rosé-aardbeiengranita

ingrediënten


10 min
4 personen
200 milliliter rosé

dit product is niet beschikbaar

40 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de aardbeien met de limoenrasp, -sap en poedersuiker tot een dik vloeibare massa. Voeg de rosé toe. Giet dit mengsel in een afsluitbare diepvriesbak. Zet in de diepvries en roer elk half uur los met een vork.
  • 2 Na circa 3 uur ontstaat een korrelige massa. Bewaar deze granita in de diepvries tot het serveren en roer af en toe door. Schraap de granita los met een vork en verdeel over glazen.

bereidingstip

Zet 4 vochtige glazen in de diepvries en serveer de granita erin. . Vervang de aardbeien in dit recept door frambozen.

wijnadvies

Gebruik voor deze aardbeien granita een goed gekoelde Spaanse Vega Libre Rosado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté