4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rösti met rode ui en rozemarijn en gevulde paprika's

Rösti met rode ui en rozemarijn en gevulde paprika's

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze met de opening naar boven in de ovenschaal. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de paprika’s met olie en leg de tomaten met de snijkant naar boven in de holtes.
  • 3 Meng 2 eetlepels olie met de gehakte basilicumsteeltjes, knoflook, broodkruim, zout en peper. Verdeel dit mengsel over het snijvlak van de tomaten. Bak de gevulde paprika’s in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
  • 4 Meng intussen de geraspte aardappel met de ui, eieren en rozemarijn en bestrooi met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een lage stand en schep het aardappelmengsel erin. Druk goed aan en laat afgedekt circa 8 minuten bakken.
  • 5 Keer de rösti om en laat terugglijden in de pan. Bak nogmaals circa 8 minuten op een lage stand. Serveer de rösti in punten met een lepel crème fraîche en de gevulde paprika’s. Bestrooi met basilicumblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 7 gram