4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Rösti met zalm en crème fraîche

Rösti met zalm en crème fraîche

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Rasp de aardappel, ui en courgette in de keukenmachine. Schep dit mengsel in een vergiet, bestrooi met zout en laat circa 2 minuten staan.
  • 2 Druk zo veel mogelijk vocht uit het aardappelmengsel en meng met de eieren. Verhit 4 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoge stand.
  • 3 Schep het aardappelmengsel in de pan en druk met een spatel goed aan. Bak de rösti afgedekt in circa 10 minuten goudbruin.
  • 4 Laat de rösti vervolgens voorzichtig op een deksel glijden en keer in zijn geheel om. Bak de andere kant nog 5 minuten.
  • 5 Schuif de rösti voorzichtig op een groot bord. Schep de crème fraîche erop en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.
  • 6 Meng de veldsla en tomaat in een kom en besprenkel met de azijn en rest van de olijfolie. Serveer de rösti met de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip