4 personen
uitdagend
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Rösti van gestoomde aardappel en gerookte zalm

Rösti van gestoomde aardappel en gerookte zalm

ingrediënten


45 min
4 personen
3 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1000 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stoompan

vershoudfolie

  • 1 Stoom de aardappelen in 30 minuten gaar in een stoompan of doe dit in de magnetron: met een laagje water in een schaal afgedekt met vershoudfolie circa 20 minuten. Laat de aardappelen afkoelen en pel ze.
  • 2 Rasp de aardappelen en breng goed op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbak-laag en schep de helft van de geraspte aardappel in de pan.
  • 4 Druk goed aan en verdeel de zalm erover. Vul de pan verder aan met de rest van de aardappelrasp.
  • 5 Leg het deksel op de pan en laat op lage stand circa 5 minuten bakken.
  • 6 Draai de rösti om met behulp van een plat bord of deksel en bak de andere kant op lage stand ook nog circa 5 minuten.
  • 7 Laat de rösti nog een paar minuten rusten in de pan.
  • 8 Klop de zure room los met het grootste gedeelte van de dille en roer er nog wat gemalen peper door.
  • 9 Snijd de rosti in punten en serveer met de dilleroom. Bestrooi het gerecht met nog wat extra dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 17 gram