- 1 Bestrooi het vlees met zout en peper en rooster het op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin. Zet een ovenvaste (gietijzeren) braadpan met deksel op de barbecue en verwarm deze.
- 2 Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm. Giet een scheutje olie in de warme pan. Schep het vlees, de ui, tomaat, knoflook, kerrie, zout en peper erdoor en bak tot de ui begint te kleuren.
- 3 Giet de bouillon erbij. Leg het deksel op de pan en laat langzaam garen. Prik een gaatje in de rode peper zodat deze niet open springt.
- 4 Voeg de aardappelblokjes, laurierblaadjes en de rode peper toe aan het vlees. Verdeel de hele eieren en sperziebonen erover en stoof afgedekt 1-1,5 uur op matig vuur. Roer af en toe om.
- 5 Neem het deksel de laatste 30 minuten van de stooftijd van de pan en laat het vocht iets inkoken. Het gerecht is klaar als het vlees zacht is.
- 6 Neem de laurierblaadjes en rode peper uit de pan. Leg op de borden een rotipannenkoek of wrap en schep daarop het lamsvlees.
bereidingstip
Neem kousenband in plaats van sperziebonen en vervang het kerriepoeder door masala kerrie.