- 1 Laat alle kaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
- 2 Verwijder de papieren verpakking van de camembert en leg de kaas terug in het spanen doosje. Snijd inkepingen in de bovenkant van de kaas en duw de knoflook en tijm hierin. Besprenkel met de honing en zet de camembert in het doosje 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- 3 Verdeel alle kaassoorten over een kaasplank. Zet de camembert en de marmelade erbij en garneer met de walnoten en druiven. Serveer met stokbrood.
bereidingstip
Kies kazen die qua smaak oplopen van mild naar pittig en presenteer en eet ze ook in deze volgorde.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Bij een kaasplank verdient elke kaas een eigen wijn, maar Sensas Chardonnay is een aanrader voor witliefhebbers. Ga je voor rood? Schenk dan Bordeaux Supérieur Château David.