4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Roze linzensoep met bietjes

Roze linzensoep met bietjes

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 bieten

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de uien glazig. Voeg de bieten, komijn en het laurierblaadje toe. Bak circa 4 minuten tot je de specerijen ruikt.
  • 2 Voeg de linzen toe en roer kort door. Giet de tomatenblokjes en 1-1.5 liter bouillon erbij en breng aan de kook. Kook circa 15 minuten op middelhoge stand, tot de linzen gaar zijn. Voeg de kool toe en kook nog 5 minuten.
  • 3 Verwijder het laurierblaadje. Schep de soep in kommen en lepel wat crème fraîche erin. Bestrooi met de dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 19 gram