4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rozemarijnaardappeltjes met karbonade en geroosterde tomaten

Rozemarijnaardappeltjes met karbonade en geroosterde tomaten

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelschijfjes op een bakplaat om met de rozemarijn, 1 eetlepel olie, zout en peper.
  • 2 Schuif hoog in de oven. Leg de tomaten in een ovenschaal en bestrijk ze met olie.
  • 3 Bestrooi met de kruiden en zout. Schuif ze na 10 minuten bij de aardappels in de oven.
  • 4 Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en maal zout en peper erover. Gril of bak ze aan beide kanten in circa 15 minuten gaar.
  • 5 Voeg in de laatste minuut de knoflook toe aan het bakvet en fruit kort mee. Serveer de karbonades met de aardappelschijfjes en tomaten. Bedruppel het vlees eventueel met wat citroensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 38 gram