4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Rozemarijnsorbet met kiwi

Rozemarijnsorbet met kiwi

ingrediënten


20 min
4 personen
2 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

2 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

6 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng water, suiker en 4 takjes rozemarijn aan de kook. Kook dit iets in en laat afkoelen tot een siroop.
  • 2 Haal de rozemarijn eruit en voeg wijn en citroensap toe. Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn en roer dit door het vocht.
  • 3 Giet het mengsel in een diepvriesdoos, zet deze minimaal 4 uur in de diepvries en roer na 1 uur om zodat grove ijskristallen worden voorkomen.
  • 4 Schep de kiwi in schaaltjes of coupes. Bedek met bolletjes van de sorbet en garneer met de rest van de rozemarijn.

wijnadvies

Aanbevolen met Veneto Asti Spumante of Yellow Tail Moscato. Goed koelen!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 1 gram