4 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Rozijnenkoekjes met room en honing

Rozijnenkoekjes met room en honing

ingrediënten


10 min
4 personen
honing
slagroom

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

100 gram honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter likeur

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter marsala
100 gram blanke rozijnen

benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het deeg in gelijke stukjes en rol ze met koele hand tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg op de bakplaat en bak in de oven in 10-15 minuten lichtbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Bestuif de koekjes licht met poedersuiker en serveer ze met geklopte room en een paar druppels honing. Lekker met een glaasje ijskoude marsala.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip