4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Rucolasalade met gegratineerde vijgen

Rucolasalade met gegratineerde vijgen

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
50 gram radicchio
4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99
8 plakken serranoham

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39
100 gram zachte geitenkaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.19
2 eetlepels honing

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
70 gram rucola

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.50
1 eetlepel balsamicoazijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.75
1 theelepel mosterd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
3 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het bakpapier met olie en leg de plakken ham er naast elkaar op. Laat ze in circa 8 minuten hoog in de oven krokant bakken. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan.
  • 2 Snijd de vijgen horizontaal door en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje. Beleg ze met een stukje geitenkaas en besprenkel met honing.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing glad en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Zet de oven op grillstand. Meng de slasoorten en dressing met elkaar in een schaal.
  • 5 Schuif de vijgen vlak onder de grill en laat de kaas in een paar minuten lichtbruin gratineren.
  • 6 Breek de ham in stukken boven de sla en schep er de warme vijgen op.
  • 7 Serveer direct met bijvoorbeeld geroosterd brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 10 gram