4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rucolastamppot met feta en kruidencroutons

Rucolastamppot met feta en kruidencroutons

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

300 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Zet de aardappelen op met water en zout en kook ze gaar.
  • 2 Verwarm ondertussen de olijfolie met de knoflook en de peper op lage stand tot de olie begint te geuren.
  • 3 Schep de knoflook en peper uit de olie en houd apart. Bak de blokjes brood in deze geurige olie goudbruin.
  • 4 Schep ze uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.
  • 5 Giet de aardappelen af en voeg de rucola, de knoflook, de rode peper en de warme olijfolie uit de pan toe.
  • 6 Stamp alles grof en breng goed op smaak met zout en peper. Schep de feta erdoor. Serveer de stamppot met de knoflookcroutons.

wijnadvies

Wederom een witte wijn stamppot. Rucola, feta en kruiden zijn nu eenmaal erg dol op Sauvignon Blanc. Het aanbod is groot: Jean Sablenay, Gamma, Sea Breeze, Berg Schaduw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 12 gram